Editie 17: The “12th Floor” 6-tet

About This Project

De 12th Floor Jazz & Wine Club presenteert The 12th Floor Swing 6-tet.
Muzikanten:
– Antoine Trommelen, tenor& sopraansax
– Henk de loose, trompet
– Stefanie De Meulemeester, zang
– Dirk Van der Linden piano
– Mario Vermandel, contrabas
– Dirk Dergent, drums
We hebben ook wat meer informatie ivm de zangeres Stefanie De Meulemeester.
Tijdens haar jonge jaren speelde Stefanie De Meulemeester reeds dwarsfluit aan de academie van Gentbrugge. Stefanie studeerde aan het Gentse conservatorium en behaalde daar haar diploma ‘Meester in de muziek, jazz/lichte muziek, optie zang’ in 2011 met onderscheiding.
In 2012 behaalde ze eveneens haar diploma in de lerarenopleiding aan de avondschool Phanta Rei.
Stefanie is vaak te gast als solist in verscheidene bigbands. Daar leerde ze de knepen van het vak. Als backingsvocaliste wordt Stefanie veel gevraagd. Ze stond reeds op de planken met Willy Wommers, Eline De Muynck, Brahim, Reborn, Laura Lynn, De Sinterklaasshow van studio 100, etc.
Ook wordt Stefanie vaak geboekt voor studio sessies (galaxy, the globe, bijloke studio… ) en het inzingen van Nederlandstalige tekenfilms (Happy Feet 2, The Lorax, The Muppets…). Bij Brandy zingt Stefanie radio jingles in voor MNM en Radio 2.
Stefanie heeft ook 2 eigen projecten, ‘Stef me up’ is daar één van. Dit is een jazzcombo dat bestaat uit 5 muzikanten die verschillende jazz standards in een nieuw kleedje stoppen. ‘Misses Bigstuff’ is haar ander project. Het bestaat uit 11 muzikanten en zij brengen voornamelijk Rythm’n Blues uit de jaren 60. Deze band stond al op verscheidene podia waaronder Polé Polé tijdens de Gentse Feesten. Stefanie brengt binnekort haar eerste album uit waar Ronny Mosuse de producer van is.
Date
Category
Fotos