Basement Jazz editie 49:
Ben Vanderweyden Quartet plays TT
Maandag 19 november 2018

Ben Vanderweyden Quartet plays TT

De Belgische musici Koen Vandendriessche, Roman Korolik, Dirk Schreurs , Ben Vanderweyden en verteller Fred Brouwers brengen een persoonlijke muzikale hommage aan de muziek en het leven van jazzharmonica-legende Jean “Toots” Thielemans.

Het bijzondere is dat alle musici van het Ben Vanderweyden Quartet in de studio en/of op het podium met de harmonica-legende hebben samengewerkt.

Bovendien omvat hun repertoire een rijke waaier aan bekende composities als de soundtrack van de films Turks Fruit en Midnight Cowboy, de TV-series Sesamstraat, Baantjer en Witse, naast klassiekers als For my Lady en Bluesette. Ook werd – speciaal voor deze unieke hommage – een deel van Toots’ muziek opnieuw gearrangeerd.

De sound van het Ben Vanderweyden Quartet wordt getypeerd door een melodisch, kleurrijk en expressief retro-klanklandschap dat aansluit bij Toots’ artistieke creaties uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Het geheel wordt aangevuld met authentiek beeldmateriaal en anekdotes uit het leven van de jazzlegende, verteld door Fred Brouwers.

De groep bestaat uit

Roman Korolik – bas
Koen Vandendriessche – drums
Dirk Schreurs – piano & keyboards
Ben Vanderweyden – chromatische harmonica
Fred Brouwers – presentatie