Jazz in the Sky editie 43:
Dirk Van der Linden Trio feat. Mariana Tootsie en Stefan Holstein (D)
Maandag 20 november 2017

Jazz in the Sky editie 43:
Dirk Van der Linden Trio feat. Mariana Tootsie en Stefan Holstein (D)
Maandag 20 november 2017

Dirk Van der Linden Trio feat. Mariana Tootsie en Stefan Holstein

Swa Mercelis, gitaar

Dirk Van der Linden, Hammond

Dirk Dergen, drums

Stefan Holstein, saxen en klarinet

Maiana Tootsie, zang

 

DIRK VAN DER LINDEN, Hammond

werd geboren te Antwerpen op 28 augustus 1969. Als zesjarige bespeelt hij de gitaar. Dirk komt voor het eerst in contact met jazz op twaalf jaar, in een restaurant te Antwerpen. Hij speelt tegelijk zijn eerste noten op piano.

Momenteel bespeelt Dirk Van der Linden naast gitaar, Hammondorgel en piano en is buiten “live” performer leraar, producer, componist en vertegenwoordiger voor Hammond in de Benelux.

In 1989 besluit Dirk Van der Linden beroepsmuzikant te worden. Sinds dan speelt hij als muzikant bij verschillende theaterproducties van Blauwe Maandag Comp., K.V.S., K.J.T. en andere. Momenteel speelt Dirk Van der Linden bij verscheidene jazzformaties in zowel binnen- als buitenland

Dirk Van der Linden is volledig autodidact. Hij is docent jazzgitaar in de Gemeentelijke Muziekathelier in Merelbeke alsook heeft Dirk verscheidene prive leerlingen voor zowel gitaar, Hammondorgel als piano.

Hij werkte herhaaldelijk voor Radio en Televisie in binnen- als buitenland. 

Trad meerdere malen op in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Italië, Wales, Schotland, Hongarije, Finland, Denemaken, Noorwegen, op Ibiza, Nieuw Zeeland, Guadeloupe en Amerika.

Hij werkte samen met o.a. Clark Terry, Deborah Brown, Red Holloway, Dan Barrett, Scott Hamilton, Howard Alden, Tom Baker, Mike Carr, Frits Landsbergen, Eddie Locke, Bruce Adams, Bob Barnard, Leroy Jones, Teddy Edwards, Charlie Gabriel, Mark Braud, Bob Mover, Gary Smulyan, Carlo d’ Wys, Gianni Basso, Joe Muranyi, Mighty flea Conners, Lilian Boutté, Mandy Gaines, Jesse van Ruller, Joke Bruys e. a.

Hij is te beluistren op een 30 tal CD’s

 

SWA MERCELIS, gitaar 

Vanaf middelbare school in diverse popgroepen . oa “Recompensa” Met de band “Groover” op jazz Middelheim 1983 (met o.a. Dré pallemaerts) Met de band “Tough talk” (met o.a. Frank Vaganee ) jazz Middelheim 1985. In Nederland de band D’Wys (Carlo Dewijs) waarmee in 1993 een week in de Londense Jazzclub “Ronnie Scott’s” met als featured artist Candy Dulfer. Hallucinations (projekt rond Jim Hall) met Gunther Valckenier en Viktor Dacosta,

 

DIRK DERGENT , drums

begon op 8 jarige leeftijd met studies notenleer en piano aan de Muziekacademie te Turnhout.

Hij werkte buiten de jazz o.a. voor het Filharmonisch Orkest van de BRTN, de Vlaamse Opera en het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen met talrijke concerten , radio – TV – opnamen.

Hij trad oa op met Rachel Guild, Dusco Gojkovich, Mike Carr, Ali Ryerson, Wendell Brunius ea

 

MARIANA TOOTSIE, zang

Mariana’s voorouders leefden in Pithion, een dorpje in de bergen in het noorden van Griekenland, maar zelf is ze geboren in Brussel. Mariana is zangeres, auteur, componiste en werkt nauw samen met haar broer Alex. Op haar vijftiende ontdekte ze de gitaar en begon haar eerste songs te schrijven en zelf te zingen. Ze werd beïnvloed door de wereldmuziek en leerde door Marcel Schellens de wereld van de jazz standards door en door kennen. Mariana stond op podia in Europa, in Afrika en in de Verenigde Staten. Mariana werkte op het podium en in de studio met gerenommeerde muzikanten. Om er maar enkele op te noemen:
Manu Katché (Sting/Peter Gabriel), Richard Bona, Patrick Deltenre & Philippe Decock (Mauran), Ivan Paduart, Nicolas Fiszman (Zazie), Lala & Monika Njava (Deep Forest) enz. Daarnaast werkt Mariana samen met filmcomponisten. Onder meer met de in Parijs werkende Evgueni en Sacha Galperine. We horen haar stem ook geregeld in reclameclips en op soundtracks. Recent bijvoorbeeld op die van The Hunger Games van Gary Ross. Vandaag brengt Mariana met alle soul en blues die haar stem kenmerken een hommage aan de grote blues-, R&B- en gospelzangeres Etta James. Haar eerste EP is geproduceerd door Little Collin, broer en producer van Milla Brune.

 

STEFAN HOLSTEIN, saxen en klarinet

Stephan Holstein werd in 1963 te Tübingen,Duitsland geboren.

Holstein begon met de klarinet op 11 jarige leeftijd en werd snel doorverwezen naar Karl-Heinz Hahn, de solo-klarinettist van het Münchner Philharmoniker. Stephan Holstein speelt met Tizian Jost (piano) en Thomas Stabenow (bas) in het trio en ook met Michael Keul (drums) en Wolfgang Schlüter (vibrafoon) in het kwintet samen. hij had zelf met tal van bands en projecten. de Cultuurprijs van de staat van Beieren, werd hij in 1995 bekroond met de Disko Graf Tom Lord

Hijnnam tal van CD’s op oa: het Chamber Orchestra Schloss Werneck & The Jazz Age Quintet Rainer Glass (Happy Birthday, Mr. Gershwin!, 1998), Helmut Nieberle & Cordes Sauvages en de Uli Fiedler Trio. [2] Bovendien nam hij met Klaus Weiss, Al Jones, Christian Willisohn en Ludwig Seuss.

Stefan trad meermaals op in diverse Europese landen