Jazz in the Sky editie 27

Jazz in the Sky editie 27

New Orleans Night Owls

Mei 1989 voor de eerste maal op een affiche. De initialen NONO verwijzen naar een onbestaande band en wat “uilen” betreft zei iemand: “Uilen hebben een 360 graden gezichtveld, zo is ook het programma van dit orkest”.

New Orleans muziek beschrijft men als  “a simple melody with a beat”. De bezetting blijft wisselend samengesteld met musici die naast hun vaste verbintenissen op vrije momenten een NONO concert verzorgen.  De vertolkte muziek wordt gebracht in een New Orleans traditional bezetting. Er wordt geluisterd naar grote voorbeelden als:

New Orleans Revival jazz : Paul Barbarin’s NO JB,  Traditional : Louis Armstrong’s all stars, R&B : Fats Domino, Dave Bartholomew, Dr. John …

Naar wij hopen is dat ook voor U het geval: een avond plezier onder vrienden met swingende muziek!

Joris De Cock, trompet, …organiseert de band.

Jarenlang met NO Jeggpap JB Dendermonde en Maryland JB of Cologne. Daarnaast met meerdere bands die de “NO-Revival-Traditional” muziek recreëren. Ondertussen 15 New Orleans-trips? Daarbij meermaals met Bob French’s  Original Tuxedo JB op het prestigieuse NO Jazz en Heritage Festival. Samen met Bob ontmoetingen met George Wein &  Ertegun (CEO Atlantic Records). Verblijven bij lokale musici als Bob French & Dave Bartholomew hebben mij inzicht gegeven in de Crescent City. Muzikaal en Menselijke. Voor wie het leuk vind… In 1980 NO International Honorary Citizen.  1994 een tweede maal trouwens!

 

Uit Nederland komen.

Robert Veen, rieten NL

Robert is geen onbekende in de club. Hij komt uit Scheveningen, is leraar jazz-opleidingen aan het conservatorium en in vele bands actief. Naast zijn muzikale heeft hij ook een immense technische kennis over alles wat riet-instrumenten aangaat.

George Kaatée, trombone NL

George’s laatste vaste engagement lag bij waarschijnlijk het bekendste Dixieland orkest ter wereld:The Dutch Swing College Band.  Daar reisde hij de hele wereld mee rond. Tussendoor is hij reeds lange tijd met NONO.

Harry Kanters,, piano NL

Net als Robert geen onbekende. Hij komt uit muziekstad Breda. Harry is zowat de absolute nr een in Europa als voor NO-solisten een band wordt samengesteld.

Frederik Van den Berghe, drums,

Frederik is na het Gentse Conservatorium aan de slag met heel wat top-artiesten in België.

Milow, Arnaud, Trixie Whitley waren zo wat de laatste. Traditional jazz, of R&B en Funk-grooves beheerst hij als als geen ander. Vorig jaar verbleef hij  3 weken in NO… goed voor ons dat hij terugkwam.

Karel Algoed, Contrabas,

Karel is na Blues en folk bands ook  in de NO-revival terecht gekomen. Als medewerker van Cotton City JB en professioneel onderweg met Sammy Rimington is hij ondertussen ook internationaal  een zeer gevraagde  bassist..

Luc Van Hoeteghem, banjo, gitaar

Was medewerker bij de bekendste bands in het genre. Jeggpap, Cotton City JB, Had goede contacten met zijn idolen uit NO als Danny Barker en Manual Sayles. Zoals zij zou je Luc’s bijdrage pas merken als hij ophouden met spelen.

De 4 laatste zijn samen als ritme-sectie dikwijls geloofd als onevenaarbaar… IS OOK ZO!