Basement Jazz editie 65: Time to Swing Maandag 18 september 2023

Stap terug in de tijd en geniet van de swingende moderne jazz uit de jaren zestig met Yvonne Walter – Time to Swing! Deze getalenteerde jazzzangeres en haar kwintet, bestaande uit Bram Weijters op piano, Dirk Van der Linden op gitaar, Piet Verbist op bas en Eric Ineke op drums, brengen de muziek tot leven met hun meeslepende uitvoeringen.

Deze muziek zit diep geworteld in de genen van Yvonne Walter, en haar passie voor de jaren zestig jazz is duidelijk hoorbaar in elke noot die ze zingt. Met haar soepele en krachtige alt stem weet ze de essentie van de muziek te vangen en het publiek mee te nemen op een nostalgische reis naar de gloriedagen van de jazz.

Nu, 60 jaar later, brengt Yvonne Walter samen met een elitegezelschap van Europese jazzmuzikanten dit eerbetoon aan dat iconische album met een sprankelende live-opname genaamd “Marriage in Modern Jazz Revival” – Time To Swing.

Laat je meeslepen door de opwindende ritmes, de virtuositeit van Bram Weijters op piano, het meesterlijke gitaarspel van Dirk Van der Linden, de solide baslijnen van Piet Verbist en de dynamische drumbeats van Eric Ineke. Samen creëren ze een betoverende en energieke sfeer die je terugvoert naar de gouden tijd van de jazz.

Yvonne Walter – Time to Swing! is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een viering van de levendige en tijdloze kracht van de jazzmuziek. Bereid je voor om weggeblazen te worden door de passie en het vakmanschap van deze buitengewone muzikanten. Het is tijd om te swingen! 

Musici zijn:
– Yvonne Walter, zang
– Bram Weyters, piano
– Dirk Van der Linden, gitaar
– Piet Verbist, contrabas
– Eric Ineke, Drums