Basement Jazz editie 60:
Paula Saunders kwartet
Maandag 17 mei 2021 => Afgelast wegens COVID-19

Paula Saunders is een jazzvocaliste uit Kansas City die Kansas City Jazz letterlijk in haar aderen heeft. Haar oudoom, Al ‘Delightful Dee’ Bartee was een fenomenale jazzdrummer in Kansas City in de jaren vijftig, die speelde met legendarische jazzartiesten als Jay McShann, Illinois Jacquet And His Orchestra, Jack Costanzo And His Orchestra, Bettye Miller Trio en Big Jay McNeely. Paula’s volledige naam is eigenlijk Paula Bartreece Saunders, de naam “Bartreece” is een eerbetoon aan de jazzbanden aan de Bartee-kant van de familie.

Paula zag al vroeg in dat haar stem een ​​ander soort kwaliteit, toon en veelzijdigheid had. Haar roem was het vermogen om prachtig te zingen in het alt- en tenorbereik, iets wat ongebruikelijk is bij veel vrouwelijke vocalisten. Haar rijke, zwoele toon wordt vergeleken met stemmen als Lalah Hathaway, Oleta Adams en Anita Baker. Hoewel haar stem comfortabel in het lagere register rust, heeft ze zichzelf ook getraind om haar bovenste register te gebruiken, waardoor velen haar een van de meest veelzijdige zangeressen in de stad noemden.

In 2019 was Paula gastsolist bij het Kansas City Jazz Orchestra tijdens hun zomerconcert “Tribute To Motown”. Later datzelfde jaar zong ze met haar groep Voices of Soul voor de Changemakers-conferentie, met Cindy McCain als keynote speaker. Op Thanksgiving-avond zong ze opnieuw met Voices of Soul voor de 90e jaarlijkse County Club Plaza Lighting Ceremony voor een menigte van 100.000 mensen.

In oktober 2014 bracht Paula haar eerste soloproject uit, getiteld ‘Introducing Paula Saunders’. Dit project is een verzameling jazzstandaarden en omvat tijdloze muziek als ‘Summertime’, ‘All of Me’ en ‘Autumn Leaves’. In december 2014 bracht ze haar kerstproject ‘Merry Christmas from Paula Saunders’ uit. In dit project laat Paula haar bereik en vocale vaardigheden zien met een a capella-versie van Vince Guaraldi’s ‘Skating’. Ze heeft ook haar zang op het album staan ​​van nationale bassisten, Julian Vaughn en Blair Bryant. Paula heeft samengewerkt met de nationaal bekende producer Asaph Ward, en zij was de openingsact voor artiesten als Joe, Kenny Lattimore, Mint Condition, Lalah Hathaway en Ruben Studdard.

Paula is een gerespecteerde kunstenares in Kansas City. Ze trad op tijdens het Kansas City Rhythm and Ribs Festival 2014, en in 2014 en 2015 ‘Buck’s Bash’, een viering van de verjaardag van Buck O’Neil. Ze trad ook op tijdens de American Jazz Walk of Fame Induction-ceremonie van 2015, als openingsact voor nationale opnamekunstenaars Norman Brown en Kevin Mahogany. Om dit concert bekend te maken, werd Paula geïnterviewd en zong ze live in het lokale tv-programma ‘Kansas City Live’. In augustus 2015 zong ze het volkslied voor de opening van een Kansas City Royals-wedstrijd in het Kauffman Stadium.

Paula is een zeer gewilde artiest en is te zien bij lokale jazz-hotspots zoals Chaz op The Plaza, The Blue Room op 18th & Vine, Corvino en Eddie V’s. Ze is ook lid van de nieuwe funk / soul 9-koppige band, The Freedom Affair, die regelmatig te zien is op lokale festivals en locaties in het KC-gebied.

Samenstelling:
Dirk Van der Linden, piano en gitaar
Jean Van Lint, contrabas
Dirk Dergent, drums
Paula Saunders, voc